Stanga
Dreapta

Partida Romilor organizează „Congresul reprezentanților comunităților de romi din România”

Gabriela M Bogdan, 4 noiembrie 2023, Ora 00:22

  • print
  • |
partida-romilor-organizeaza-congresul-reprezentantilor-comunitatilor-de-romi-din-romania-51955-1.jpg

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) organizează, duminică, 5 noiembrie, Congresul reprezentanților comunităților de romi din  România. Congresul reunește peste 4.000 de romi, din peste 400 de comunități, și se desfășoară, de la 12.30, la Sala Palatului din București (strada Ion Câmpineanu, nr. 28).

La eveniment vor participa și liderii celor mai importante partide politice din România: premierul Marcel Ciolacu - președintele PSD, Nicolae Ciucă - președintele PNL, Kelemen Hunor - președintele UDMR, Cristian Popescu Piedone - președintele PPUSL și numeroși senatori și deputati.

„Congresul reprezentanților comunităților de romi din România reprezintă un proiect unic în România, care aduce împreună lideri comunitari, reprezentanți ai organizațiilor pentru drepturile minorităților, personalități politice și reprezentanți ai societății civile. Obiectivul principal este de a dezbate și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea romă din România, de a promova egalitatea de șanse și incluziunea socială și economică a romilor”, a declarat Nicolae Păun, președintele APRPE.

Asociația Partida Romilor „Pro-Europa” dorește să aducă în atenția participanților și să contureze împreună cu aceștia direcțiile unui nou proiect politic pentru următorii ani, pornind de la necesitățile concrete ale comunităților de romi din România.

“Romi pentru România” este noul proiect politic al Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” (APRPE) și reprezintă tema centrală a congresului extraordinar. Noul proiect înglobează o nouă viziune, o nouă abordare a problemelor cu care se confruntă comunitășile de romi din România. “Este vorba de un nou program social și politic, axat pe educație, dezvoltare comunitară, reprezentarea romilor în administrația publică locală și centrală și, mai cu seamă, pe unitatea și solidaritatea romilor din România”, a precizat Nicolae Păun.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

04:09
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară