Stanga
Dreapta

Autorizaţiile ISU folosite doar pentru eliminarea persoanelor incomode!

Claudiu Constantin, 18 februarie 2021, Ora 17:16

  • print
  • |
autorizatiile-isu-folosite-doar-pentru-eliminarea-persoanelor-incomode-48454-1.jpg

BREAKING NEWS

Tragedia de la Institutul Matei Balş din Capitală confirmă, încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu primarul este de vină pentru tot ce merge rău într-o urbe.

Au ars bebeluşii în maternităţi, s-au carbonizat tinerii în club, bătrânii se fac scrum pe paturile de spital. Ştim cu toţii că fiecare tragedie nu va fi şi ultima, deşi cei care ne conduc ne dau aceleaşi asigurări de fiecare dată: vom face anchete, vinovaţii vor răspunde. Un clişeu ieftin şi prost pe care românii nu îl mai înghit.

La Piatra Neamţ avem confirmarea că nu primarul a dus la producerea tragediei. Primarul este încă în funcţie, nici măcar cercetat sau întrebat de sănătate.

 “Matei Balş’’, altă tragedie, din nou primar încă în funcţie şi ştim cu toţii care va fi deznodământul şi anume că primarul nu va fi tras la răspundere, nici după încheierea cercetărilor.

Care era deznodământul dacă tragedia se întâmpla în alt sector?

Sinceritatea deranjează!

Ani diferiţi, locaţii diferite, oameni nevinovaţi, oameni învinuiţi. Însă aceeaşi conducere, aceiaşi politicieni sudaţi în scaune comode, ahtiaţi de putere, aceiaşi care, la fiecare tragedie sunt prezenţi, pozând în marii salvatori.

În cazul maternităţii Giuleşti, vinovată a fost găsită o asistentă care nu s-a aflat în salon la momentul izbucnirii incendiului. Au trimis-o doi ani la puşcărie şi s-a îngropat mizeria sub preş. La Colectiv, prosteala e şi mai mare! Pentru că revolta populară luase proporţii, sacrificat şi împins spre puşcărie este fostul primar, Cristian Popescu Piedone şi alţi câţiva funcţionari din primărie.

Vina aparţine celor care deranjează, celor care participă la facerea de bine, celor care sunt în ascensiune şi prezintă un pericol pentru actualii ‘stapâni’’, celor care se ghidează după spiritual propriu, celor care nu se subordonează lor şi celor care nu sunt plăcuţi pentru simplul fapt că sunt naturali şi sinceri.

Cristian Popescu Piedone, singurul primar care este cercetat în acest moment, pentru un incendiu întâmplat în mediul privat, mediu care era principalul factor de răspundere şi organizare. Vedem astăzi judecarea unui proces, în care ISU se fofilează, un sistem de sănătate publică care nu a ajutat cu nimic la momentul respectiv şi care se sustrage din acest proces.

Învinuim primarul care a eliberat acordul de funcţionare cu toate că, dacă este să urmăm logică, ar fi trebuit anchetaţi toţi primarii din ţară care au eliberat acorduri de funcţionare. Iar dacă n-au eliberat acorduri de funcţionare ar fi trebuit anchetaţi oricum că n-au eliberat.

Vedeţi lipsa de logică? Vedeţi lipsa de corectitudine?

Da... Cristian Popescu Piedone a fost găsit vinovat doar pentru că era un primar popular. El a fost pus sub acuzare şi nu cei care au făcut legea nenorocită, care-i permitea unui investitor să declare pe propria răspundere că îşi asumă ceea ce face şi... că-şi gestionează corect afacerea!

Drama de la Colectiv va rămâne crima sistemului legislativ al României!

Legile subţiri, confuze şi întortochiate au cauzat drama, dramele!

Declaraţia fostului edil al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone:

‘’ În educaţia pe care am primit-o am învăţat să spun adevărul, să nu mint şi să recunosc unde am greşit. Am spus adevărul şi nu am ce să recunosc pentru că în situaţia de faţă nu am greşit cu nimic. Dacă în seara aceea, în club erau copiii mei, la fel v-aş fi spus, că nu am greşit.

Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere şi pe cei 3000 de primari care au semnat la fel ca mine.

Am plâns de multe ori! Şi copiii mei au plâns! Şi soţia mea a plâns! Şi rudele au plâns! Şi mulţi amici şi prieteni au suferit cu mine şi pentru mine.

Dragă stat de drept, e oare corect să potoleşti setea de sânge a unora din strada mare cu sângele meu?

Dragă stat bazat pe justiţie şi integritate: ne-ai aşezat în fata plutonului de execuţie din tribunal şi ai tras!’’

Arafat despre incendiul de la Matei Balş:

‘’Trebuie să ştim foarte clar că autorizaţia este de fapt o atestare din partea pompierilor, că respectă toate condiţiile de prevenire, dar asta nu înseamnă că garantează că nu va fi un incident sau un incendiu.’

Raed Arafat a declarat că ‘’ şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii”.

De ce mai există autorizaţiile, dacă nu au nici un rol? Dacă ar fi aşa de ce s-ar mai elibera autorizaţii de incendiu? Dacă ele nu fac diferenţa dintre protecţie şi risc, de ce legea le impune, de ce Arafat are, în IGSU, departamente care se numesc chiar aşa ‘’ prevenire şi control’’? Arafat a bagatelizat controlul propriei instituţii şi controlul în general, în încercarea de ai scoate, din nou, pe şefii spitatelor şi pe guvernanţi din culpă.

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

01:50
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară