Stanga
Dreapta

BREAKING NEWS: Primarul Coman din Fălticeni, samsar de terenuri stă abuziv într-o locuință socială

Claudiu Constantin, 24 octombrie 2020, Ora 10:12

  • print
  • |
primarul-coman-din-falticeni-samsar-de-terenuri-sta-abuziv-intr-o-locuinta-sociala-48298-1.jpg BREAKING NEWS

 

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Gheorghe Coman, este un veritabil samsar de terenuri. În urmă cu trei ani, acesta a cumpărat împreună cu Liliana Rădulescu, soția deputatului PSD Alexandru Rădulescu și Alexandru Cosmin Stan, fiul senatorului PSD Ioan Stan, au achizitionat  un teren care se întinde pe o suprafață de peste 9.000 de metri pătrați taman în Fălticeni.

Interesant este faptul că edilul din Fălticeni locuiește într-un bloc de locuințe sociale din orașul pe care îl conduce, asta deși a încasat conform ultimei sale declarații de avere un salariu anual de 66.267 de lei.

 

La venituri, Coman a trecut și salariul soției și alocațiile celor doi copii, deși pe tabelul de la asociația blocului de locuințe sociale este trecută o singură persoană.

 

 

Primarul din Fălticeni are în conturi peste 400.000 de lei și totuși nu își permite să-și achiziționeze o locuință proprie, beneficiind de „bunăvoința” instituției pe care o conduce.

 

Conform art. 42 din Legea nr.114/1996, actualizată 2019: „ Au acces la locuință socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința. Venitul net lunar pe familie se stabilește pe baza declarației de venit și a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale”.

În plus, pentru terenul ce se întinde pe o suprafață de aproape un hectar, la inițiativa viceprimarului din Fălticeni, Constantin Bulaicon, s-a obținut documentația de urbanism în vederea construirii unui cartier de locuințe, beneficiari urmând a fi  Stan Alexandru Cosmin, Rădulescu Liliana și Coman Gheorghe Cătălin.

 

Grigore Pop un fălticenean susține că i-a dat șpagă primarului Cătălin Coman

Grigore Pop, fostul proprietar al spațiului amplasat pe strada Maior Ioan, nr.1, lângă Casa de Cultură din municipiul Fălticeni, și pe care primarul PSD Cătălin Coman vrea să îl pună la pământ cu ajutorul buldozerelor, a făcut ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, o acuzație extrem de gravă la adresa edilului . Pop susține că primarul Coman i-a cerut  șpagă 1000 de euro, din care i-a dat 500 de euro chiar în biroul secretarei, în anticameră, de față cu Ion Titianu Asaftei.

„Am fost plecat în afară, am stat vreo 15 ani în străinătate, am muncit, am strâns și eu bani, am o familie cu 4 copii. La un moment dat, am spus să mă retrag în țara mea”,  așa își începe mărturisirea Grigore Pop, cel care îl acuză pe primarul PSD de Fălticeni, Cătălin Coman, de luare de mită.

Cu banii agonisiți în străinătate și-a deschis o spălătorie auto la ieșirea din Fălticeni, într-un spațiu închiriat de la Ion Titianu Asaftei. Cum spălătoria nu mergea prea grozav, Asaftei i-a propus să-i vândă spațiul său de lângă Casa de Cultură, iar afacerea i s-a părut una bună lui Pop, dat fiind că zona era centrală și posibilitățile de reușită a unei afaceri mult mai mari. Au înaintat actele spre cumpărare, dar pentru a putea deschide un local de alimentație publică,  spațiul trebuia să corespundă.Era o singură toaletă amenajată și mai era nevoie de o toaletă și o bucătărie, care trebuiau amenajate în clădirea deja existentă – doar o compartimentare.

“Am vorbit cu dl Asaftei să-mi rezolv problema, să vedem la Primărie cum e de făcut să amenajăm acolo. Fără alea nu-i puteam da drumul. M-am dus la Primărie cu dl Asaftei într-o zi, ne-am întâlnit cu dl primar și i-a spus că am cumpărat spațiul de la el.
Dl primar a zis <să treacă pe aici peste vreo 2 zile, să vedem care-i treaba, cum e de făcut. A doua zi sau a treia zi, nu mai țin minte exact, am fost dimineață mai devreme și l-am așteptat în fața primăriei. <Bună ziua, bună ziua, sunt băiatul care am fost… Da, da>.  M-a recunoscut, m-a luat deoparte și mi-a spus: <Să vezi, s-ar putea, s-ar rezolva, da’ na, trebuie să dai 1000 de euro ca s-o putem rezolva >. M-am uitat la el, ce să-i faci, n-am avut încotro,dacă altă posibilitate nu-i… Nu mi-a zis că-mi trebuie certificate de urbanism, nu mi-a zis că-mi trebuie absolut de nimic. Nici nu știam în momentul ală: îmi dă și actele pe loc sau mi le dă după aia actele “, spune Grigore Pop.

S-a dus acasă și s-a sfătuit cu soția lui, care i-a spus  că, dacă nu există altă soluție, ce să facă, trebuie să-i dea banii și să rezolve problema așa cum se rezolvă în România.

 

 

 

* A luat banii și mi-a zis < Du-te și te apucă fără nicio problemă>

 

”Am discutat cu dl Asaftei care mi-a spus că l-a sunat primarul și i-a spus să ne întâlnim sâmbătă, pe la vreo 10. După care m-a sunat iar și mi-a că spus are cununii civile și se mai întârzie până pe la 1-2, dar să țin telefonul la mine și, cum mă sună, să vin. M-a sunat să vin în fața Primăriei, să ne întâlnim, că l-a sunat primarul să vină la Primărie să ne întâlnim. M-am dus în fața Primăriei, am trimis femeia să schimbe banii că nu avem bani schimbați (în euro n.r.). Chiar eram cu doi băieți în mașină mometul în care m-a sunat (Ion Titianu Asaftein.r.)… M-am întâlnit cu nevastă-mea, mi-a dat banii, și eu m-am dus în primărie cu dl Asaftei- el era înăutru, acolo, la intrare.  Am urcat scările până în prima cameră, până la secretariat, eu cu dl Coman am intrat înăuntru și dl Asaftei a rămas la ușă, dar ușa era deschisă. El ne-a văzut pe noi când i-am dat banii. Acolo a rămas să-i dau 500 de euro pe loc. 500 i-am dat atunci și urma ca 500 de euro să-i dau după ce mă legalizează – certificat, autorizație de construire.
A luat banii și mi-a zis < Du-te și te apucă fără nicio problemă>. Am coborât jos, am stat cu dl Asaftei într-un bar la o cafea și ne-am despărțit.
În următoarea săptămână m-am apucat de treabă la deal. Am aranjat tot, am stricat  pereții, am zidit, am făcut băi, am făcut condiții ca să pot funcționa.
Într-o zi a trecut pe acolo primarul, că mi-au zis băieții de acolo. Cum am scos molozul, doar am lucrat vreo 3 săptămâni… Și a întrebat <Dar șeful vostru unde este?>. I-au zis <Nu-i aici> . <Zi-i șefului vostru să cărați molozul ăsta un pic, să nu facă vecinii ăștia vreo reclamație pe aici>“, ne-a declarat Grigore Pop.

 

 

 

 

*Primarul Coman este asociat cu Liviu Blanariu la pub-ul din Casa de Cultură

 

Lucrurile au mers bine o  perioadă și nimeni nu l-a derajat pe Grigore Pop aproape 2 ani, până cînd lucrurile au luat o turnură radicală.

“După aia a început să se dea la mine, probabil să-i mai dau bani iarăși. Eu când am văzut așa, că a luat banii (totuși aproape 2 ani de zile nu am avut probleme) i-am zis lui Bebi Pop, ei sunt prieteni buni, <Uite care-i treaba. Spune-i dlui primar, că tu te întâlnești zilnic și vorbești cu el, vrea alți bani, eu nu-i mai dau. Să-mi dea banii înapoi, dacă nu, îl denunț la DNA>”. Din momentul ăla a început tam-tamul împotriva mea. Nu mi-a mai dat terasă, nu a mai fost terasă la spațiu, următorul an mi-a pus scările alea până în ușă, mi-a ocupat toată fața”, acuză Pop.

Acesta a mai spus că pentru a-l încurca, i-au pus un chioșc de ziare în fața spațiului, pe care l-au montat cu oamenii și utilajele primăriei și i-au montat și  un panou de reclamă până în fața ușii.

 

Grigore Pop crede că multe probleme i se trag de la cumătrul primarului, Liviu Blanariu, un membru PSD care are un pub lângă clădirea lui, în incinta Casei de Cultură. Demn de menționat este că familia Blanariu a primit în mandatul primarului Coman spațiul din interiorul Casei de Cultură și o suprafață generoasă lângă baza de agrement Nada Florilor.

“Are pub-ul ăla acolo, în spate, el și cu Liviu. Dl primar și dl Liviu sunt cumătri și pub-ul ăla  e la amândoi,  numai că Liviu este în acte și el e din umbră. Nu ai voie să miști. Probabil s-au simțitcă le stau în cale. Că ăla mi-a zis la un moment dat că  <te demolează primăria>.

Pop ne-a mai spus că Liviu Blanariu vorbea urât cu clienții lui de pe terasă și chiar i-a tăiat cauciucul unui client de-al său.

Energia electrică consumată la pub-ul lui Blanariu, zice Grigore Pop, este plătită de Primăria Fălticeni, deoarece localul este alimentat electric de la Casa de Cultură.

Vom reveni cu dezvaluiri despre averea si afacerile” saracului “primar

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

16:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară