Stanga
Dreapta

Italienii cer disperați ajutor. Incendiile nu mai pot fi ținute sub control în Sardinia

Gabriela M Bogdan, 26 iulie 2021, Ora 11:54

  • print
  • |
italienii-cer-disperati-ajutor-incendiile-nu-mai-pot-fi-tinute-sub-control-in-sardinia-48857-1.jpg

 

Italia a cerut ajutorul ţărilor europene vecine pentru a lupta împotriva incendiilor care devastează o parte a insulei Sardinia, unde sute de locuitori au fost obligaţi să-şi părăsească domiciliul. "Este o catastrofă fără precedent", a declarat, duminică, guvernatorul insulei, Christian Solinas, în timp ce vânturile calde complică eforturile pentru a se ţine focul sub control.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale. Turişti speriaţi se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe.

Avioanele de intervenţie Canadair se alimentează cu apă în largul satului Porto Alabe, zburând apoi peste proprietăţile din apropierea ţărmului şi stropind vegetaţia în flăcări chiar în spatele caselor.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă "în genunchi din cauza incendiului devastator", a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăţi au fost distruse şi animale ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne "extrem", a subliniat Protecţia civilă.

Circa 7.500 de persoane angajate în operaţiunile de salvare, printre care membri ai poliţiei pădurilor şi Crucii Roşii, acordă ajutor persoanelor evacuate şi celor aflaţi în pericol, au indicat pompierii.

Este prea devreme pentru a evalua amploarea distrugerilor cauzate de incendii, a spus Christian Salinas care intenţionează să ceară ajutor guvernului pentru reîmpădurirea zonelor devastate.

 

 

EDITORIAL

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Vrăjitoarele i-au spus lui Nicolae Păun care sunt jocurile politice din 2024

Președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a convocat zilele trecute cele mai tari vrăjitoare din România, cărora le-a cerut să îi prezică jocurile politice care se vor face în acest an electoral. Iată ce a ieșit: Astrele și globul magic spun că discuțiile politice care au loc zilele acestea, cu pr ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Mesagerul.org.ro

07:10
BREAKING NEWS:

Sectorul 5 înflorește . Primarul Cristian Popescu Piedone a scos directorii în stradă și a dat startul campaniei de primăvară